DOUBLETREE BRECKENRIDGE RENOVATION

PROJECT LOCATION

Breckenridge, CO

MARKET SECTOR

Hospitality

SIZE

221,145 SF

SERVICES

Electrical

Mechanical

Plumbing

Lighting

Technology

Enlighten Design Studio By BG Buildingworks Logo - White and Gold

The existing hotel underwent a full renovation to update and up-brand from a DoubleTree to a Curio by Hilton. The renovation encompassed 208 guest rooms and all amenity spaces including ballrooms, meeting rooms, restaurant, bar, fitness room, exterior patios, and hot tub deck. New lighting was coordinated to blend in with the modern mountain aesthetic and clean architectural lines.

 Custom gondola pendants were coordinated with Oz Interiors, along with the backlit vertical slat mountain wall, welcoming guests into the hotel. The entire lobby was reimagined using flexible recessed linear track, concealed cove lighting, and discrete downlights to create a warm and welcoming area around an immense custom fireplace. The main bar and restaurant were also reconceptualized using a combination of recessed linear tape light to highlight the textured glass of the custom hanging shelving as well as the bar façade. Downlights and decorative pendants and sconces add interest and assist with wayfinding.

 The guest rooms and suites were thoughtfully updated with lighting seamlessly integrated into the furniture. The lighting control system was also updated to include thoughtful touches such as custom engraved guest room keypads, amenity area touch screens, AV and building system integration and energy saving measures throughout the hotel.

Previous slide
Next slide